Translate

неделя, 22 януари 2012 г.

За гласуването!


Здравейте на всички гласуващи и участващи в игрите:-)
От редовни и верни наши участници получих информация за "контролиране на вота" :-) и реших да взема отношение по въпроса. Тъй като има няколко анонимни и неясни гласувания  ви моля да вземете отношение по въпроса какво искате да се случи с правилата, за да не се допускат подобни неща и за напред. Разбира се не може да се предвиди всичко, както и в сучая не съм го предвидила това, но можем да се постараем да дооправим регламента. Също така не предполагам,че някой участва тук заради наградите. Игрите са за наше общо забавление и тук не е място където някой ще се ядосва или дразни. А нечестното поведение разбира се дразни. Въпреки, че не съм го споменала в парилата , мисля че е ясно че всеки има право да гласува по един път за избраните от него проекти. Моля ви да ми помогнете и да формулираме така условията за игра ,че да ни е приятно и занапред тук:-)

Също така ви моля да решите и какво да се случи с неясните по произход гласувания в настоящата игра! Каквото решите вие това ще направим. Това е вашето място и тук прекарвате вашето време, така че нека да се постараем да ни е уютно и приятно!

Много ви благодаря за отделеното време и за внимианието.

Поздравии хубав ден от мен!



12 коментара:

  1. Дони след като питаш да се включа с мнение,което е:Да,не е много коректно да се пускат гласове от анонимен или явно току-що регистрирали се хора с цел насока на вота към даден участник!Но за да се прави... явно някой много иска да спечели на всяка цена.На мен също ми направи впечатление но решох ,че няма как да не се получават и такива неща.
    Можем да се надяваме ,че сме сбъркали в преценката си !Моят съвет за момента е нещата да си останат така но за напред да бъдата зачитани гласовете на явно действащи крафтъри или хора с история в блогпространството макар и от няколко месеца.И пак казвам давам си мнението защото попита.Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Много ти благодаря Снежи, надявам се да има още мнения по въпроса!

    ОтговорИзтриване
  3. Наистина е доста странно,че всички анонимно гласували са сторили това за един и същ проект.Това навежда на мисълта за некоректно гласуване.Смятам, че занапред трябва да се
    ограничи гласуването само до блогъри, имащи все пак някаква история.

    ОтговорИзтриване
  4. Аз незнам колко е уместно да се включвам, но много внимателно следя и игрите и участниците и понякога, когато съм силно впечатлена решавам да гласувам, само когато съм убедена, кога искам някой да бъде признат.
    Вярно, не е коректно да се гласува анонимно, но не мисля, че ако това се спомене в правилата, някой ще откаже да си напише името, Правилата се пишат от собственика на блога, и ако някой не ги харесва или припознава -просто няма да участва. Не мисля, че наградата е толкова важна, но виж признанието е желано. И лично аз смятам, че да се ограничава правото на гласуване само до крафтърското общество- то и това не е честно.Не само не е честно, но и не е уважително. Ако е така, нека да има комисия, нека има потребителски права...нека има ясно кой има право да оценява...ако е така, аз лично няма да се припозная и ще гледам и ще се радвам само на проектите и игрите, които много много харесвам. Адмирирам идеите ти , ДОни!

    ОтговорИзтриване
  5. Да взема да се изкажа и аз :)))
    И аз съм на мнение,че не е много честно да ограничаваме някаква група,която да може да гласува....Има и други освен крафтърите,които следят игрите и се впечатляват от творбите и би трябвало да имат право да изразят мнението си...
    НО в случая самата дама си написа "мои познати искаха да гласуват за мен и им казах къде..."
    ТУК се гласува за ПРОЕКТ не за мен или за теб,и в случая дълбоко се съмнявам да са уважили останалите проекти дори с един поглед.За това мисля че тези гласове трябва да се анулират!
    А анонимките нещо позачестиха напоследък-умишлено или не.Така че според мен не трябва да се зачитат и може би това трябва да се включи като условие занапред.
    Няма да се заяждам с LE,но и от нейна страна е малко неуважително да гласуваш само за един проект,със сигурност има още два,които можеш да напишеш,за това са и останалите точки.....
    Това е от мен за сега дано да съм помогнала с нещо......
    Дони съжалявам,че наистина ще отнесеш негативизма от случката .....

    ОтговорИзтриване
  6. според моите убеждения е неуважително да напиша оше два проекта, просто ей така.., за да ги напиша, а според правилата нямам право да гласувам с всичките си точки за един.

    ОтговорИзтриване
  7. Доста спорно гласуване хм... Ако всеки беше съгласен със случилото се нямаше да се напишат толкова думи. Моето мнение е ,че ние участниците търсим признание от сродните ни души, а не от приятели и познати. Относно правилата за гласуване няма лошо да се включват и странични хора, но нека има обективизъм в гласовете.
    Успешна седмица и повече усмивки!

    ОтговорИзтриване
  8. Дони,..аз понеже от скоро администрирам блог за предизвикателства, намирам за много полезна дискусията, която си отворила тук. На всеки може да се случи подобна "интрига"
    В Хоби предизвикателствата, миналия път имах един странен за мен случай- човек, който беше гласуваал за себе си, макар и не на първо място. За щастие, никой не повдигна въпроса за това, но..Да..не го намирам за коректно.
    Лично аз смятам да напиша специални правила за гласуване след случката при теб.
    Не мисля да ангажирам никой с мнението си, но.. ще го споделя.
    - Не се допуска някой да гласува за свой проект независимо от това,че може да е най-добрия (според него).
    - ВСЕКИ има право да гласува, независимо дали участва или не в предизвикателствата, стига да не е анонимен, а да е написал името си и да е ясно от къде влиза в блог пространството.
    Колкото и по-професионално да е , да се гласува само от хора, които споделят нашето хоби, все пак има и такива, които просто му се радват, или които творят, но не споделят творбите си в интернет пространството и..това не ги прави по-малко разбиращи от картички.
    Е...допускам,че може да има хора, които да са готови на какво ли не за да получат признанието на останалите, но...вярвам,че като получат един път "мечтаното" банерче, ще се кротнат..
    Дони,...ти си моя светъл пример в това начинание, за това ще следя с интерес какво ще измислиш.
    Каквото и да стане- ние сме зад теб и ще продължим да си участваме. Аз лично се забавлявам тук!

    ОтговорИзтриване
  9. От съвсем картко време съм във вашата среда и се чувствам много добре. Правенето на картички ми действа толкова отпускащо и зареждащо. Това е начин да изразя настроението си, мислите... Мислех, че подобни прояви ще са чужди тук, но уви...
    А сега да си споделя и мнението за случилото се...
    За мен главният проблем е не толкова, че близки и познати са гласували за определена картичка, това няма как, а и няма да е честно да се ограничи по определени критерии кой да гласува, винаги ще има изключения, които ще са ощетени. Подразни ме това, че картичката, поне според мен не отговаря на условието "закопчалката да е действаша, а не символична". Мисля си, че при едно съмнение за неизпълнение на условието на играта, спокойно може да се помоли човека да отегли участието си и това не бива да провокира никакви спорове.
    Разбира се ако Дони смята, че картичката отговаря на условията, спорове от този род нямат смисъл.
    Друго което си мисля, че наистина всеки трябва да стои зад думите си и в гласуването не трябва да има анонимни хора.
    И накрая, но изобщо не на последно място, мисля че Предизвикателствата на Дони са много интересни, завладяващи и вдъхновяващи, и за мен е голямо удоволствие да учатвам, макар и радко, поради липса на време, в тях!Много съжалявам, че се налага да коментираме подобни прояви именно тук...

    ОтговорИзтриване
  10. Много ви благодаря мили момичета, че застанахте зад мен! (изпитвам някакво смътно чувство на вина, че разбуних духовете)
    В никакъв случай не съжалявам, че дискусията се състоя. Думите ми бяха изопачавани и тълкувани както на някой му изнася. Но всеки може да види какво съм написала. В крайна сметка съм против анонимното гласуване и против гласуването за проекти, които не отговарят на заданието. Да се ограничава по някакъв начин кръга от хора, които могат да гласуват ми изглежда нередно. Гласуването за собствения проект също!
    Не съм съгласна, че Дони ще отнесе негативи от случката и съжалявам че това момиче се почувства засегнато. Възможно е приятелите и да са и направили "мечешка услуга", но съм сигурна, че преди да гласуват не са погледнали останалите предложения (съдя по статистиката в моя блог). Поведението на въпросното момиче не желая да коментирам, ама хич!
    Трудно ми е да преценя как е най-добре да се действа с проектите, които не са съобразени със заданието - явно не може да се разчита на съвестта на самите участници, така че може би тук трябва Дони да действа с твърда ръка, като или директно изтрива линкове или когато пуска публикацията за гласуване посочва проектите, които не участват в класирането.
    Дълго писах, но държа и тук да кажа: харесвам това място и не ми е все едно какво се случва и няма как да не се дразня когато някой се подиграва с труда, старанието и желанието (не за награда) на всички останали.

    ОтговорИзтриване
  11. Съгласна съм, че проекти, които не отговарят на заданието не бива да се разглеждат. Нали в това е смисълът на играта.Колкото до гласуването, просто гласовете от анонимни източници не се зачитат. А колкото за Дони, според мен няма никакви негативни последици, защото всички ние я обожаваме.

    ОтговорИзтриване
  12. Тече,ако не беше ти,щах да бъда аз.
    Колкото да гласуването е ясно,че анонимните не трабва да се зачитат.Ако някой в бързината забрави да си напише името,винаги може да коментира още веднъж и да го допише.
    Проектите,които не отговарят на задачата не трябва да участват в класирането.Да ви кажа честно в началото и аз нямах никаква представа какво правя,но когато учтиво и внимателно ми беше обяснено,че не съм по правилата се извиних и готово.Винаги има следваща седмица, друго предизвикателство...
    Не мисля,че трябва да се сложим някакъв ценз на гласуващите.Как може да се каже дали някой е крафтър или не?!Нали това е една от идеите - да дойдат нови хора,да разгледат какво правим,ако някой му харесва да опита да направи нещо, ако иска да гласува...Това не е проблем,но да си каним приятелите да гласуват за нас,а не за това което са разгледали и харесали,ми се стори грубо.
    Дони,знаеш колко харесвам твоето място и предизвикателните предизвикателства(да,точно това исках да напиша),които ни задаваш.Аз ще продължавам да участвам и гласувам.На всички желая приятна седмица и да не се ядосваме на нещата,които не можем да променим.Уамивки:)

    ОтговорИзтриване

Благодаря че посетихте блога!