Translate

петък, 6 януари 2012 г.

Игра 31- Щрак


Здравейте и честит празник на всички, честит имен ден и на имениците, да сме живи и здрави, премъдри и смирени!:-)
Време е за новата игра, която кръстих с обобщеното име " Щрак ". Идеята на играта е да направим проект, който да се заключва, затваря по някакъв начин. Може да използвате велкро, магнити, копчета, ципове, закопчалки за бижута, катарами и всичко друго за което се сетите, но важното е не да има изобразена закопчалка, а в действителност картичката, или кутийката, или каквото решите да направите  да се закопчава или заключва.
Като замислях играта, в главата ми се въртяха много идеи, но в крайна сметка ето какво се получи:


Това е нещо съвсем елементарно,но мисля много ефектно. Това е една розетка, която като се завърти всяко зъбче си идва на мястото и картичката се отваря. И ако това е "закопчалка", то следващата картичка е направо цял сейф:-)
И тук по същият начин, като се завъртят цветенцата , и когоато всяко е листенцата си попадне на мястото, картичката се отваря. "Тайната", на въртящите елементи е савсем не толкова сложна. Използвала съм брадс и гофриран картон, за по-голяма височина. Другото важно нещо, след като поставите всички елементи на брадс-а, да залепите единствено, гофрирания картон към картичката, т.е. не трябва да залепята гофрирания картон и елемента (цветето), за да може да се завърта. ето тук трябва да сложите лепило или двойно залепящо тиксо:


Надявам се моята идея да ви хареса и играта да ви заинтрегува и да се включите с вашите идеи. Развихрете въображението си,  наблюдавайте живота около вас и съм сигурна че ще откриете много затварящи и отварящи се наща, които ще ви вдъхновят!


Тема : "  Щрак "
Срок за участие : 20.01.2012 23:59ч
Срок за гласуване:22.01.2012 23:59ч


Хубав и усмихнат ден от мен!

54 коментара:

 1. Идеята ти е повече от впечатляваща! Грабна ме и я слагам в склад "ще пробвам". Наистина Браво!

  ОтговорИзтриване
 2. Дони, наистина прекрасна идея! картичката сейф много ме впечатли. Ако ми остане врме непременно ще се включа- наистина е вдъхновяващо!

  ОтговорИзтриване
 3. Чудесна идея Дони!Много ми хареса

  ОтговорИзтриване
 4. Уауууу... супер...страхотна идея за закопчалка и много интересна игра се очертава!

  ОтговорИзтриване
 5. Чудесна идея, Дони! Поздравления за което!

  ОтговорИзтриване
 6. Дони, както се казва - скри ми шапката! Уникални са и двете! И прекрасно изпълнени, разбира се!

  ОтговорИзтриване
 7. Впечатляваща идея,много "хитро"става със завъртането,браво!!!

  ОтговорИзтриване
 8. Благодаря ви мноооого:-)И вие ще зимислите разни интересни неща, сигурна съм!:-)Очаквам ги с нетърпение, а аз ако имам време ,че направя и това,което в действителност бях замислила:-)

  ОтговорИзтриване
 9. Дони, не знам какво става с блогъра,но аз получих идвата ти коментара на e-mail-а,въпреки,че единия наистина не се вижда в блога.Радвам се че хареса картичката ми, а колкото до сватбата ти само кажи,че ще се жениш пък аз ще ти направя една още по-хубава!

  ОтговорИзтриване
 10. идеята е страхотна и инициативата за предизвикателства още повече! поздравления за блога;)

  ОтговорИзтриване
 11. Благодаря Vittoria , радвм се че се включи в играта

  ОтговорИзтриване
 12. :) Може ли вече да гласуваме? Гледам, че играта е свършила. :)Моите гласове ще дам за:

  14.Te4eto-3т.
  3.KalySto-2т.
  17.goldie-1т.

  ОтговорИзтриване
 13. Ето и моите предпочитания:
  № 14 - 3т
  № 3 - 2т
  № 11 - 1т

  ОтговорИзтриване
 14. С удоволствие разгледах всички предложения.
  Ето как разпределих моите точки:
  3.KalySto-3т.
  17.goldie-2т.
  8.Ellie-1т.

  ОтговорИзтриване
 15. Всички картички са по своему оригинални ,но най -много ме впечатлиха на...
  №8 Ellie-3т.
  №11 goldie-2т.
  №10 Цвети-1т.

  ОтговорИзтриване
 16. Ето и моите предпочитания:
  №3.KalySto-3т.
  №4.Красимира Иванова -2т.
  №9.Lidiq Kostova -1т.

  ОтговорИзтриване
 17. А аз гласувам за:
  17.Голди - 3т.
  8.Ели - 2т.
  14.Течето-1т.

  ОтговорИзтриване
 18. 6.vittoria-3t
  16.bearikis-2t,
  13. nice day-1t

  ОтговорИзтриване
 19. Всички картички са много хубави!
  Но тези ме грабнаха най много!
  14.Te4eto-3т
  3.KalySto-2т
  17.goldie-1т

  ОтговорИзтриване
 20. Всички картички са страхотни ,но аз гласувам за:
  6.Vittoria-3t
  12.deni-2t
  8.eli-1t

  ОтговорИзтриване
 21. 10.Цвети-3т.
  11.goldie-2т.
  4. Красимира Иванова-1т.

  ОтговорИзтриване
 22. Ето и моя топ 3:
  № 11 goldie - 3 т.
  № 14 Te4eto - 2 т.
  № 10 Цвети - 1 т.

  ОтговорИзтриване
 23. 8.Ели - 3т.
  9.Лидия - 2т.
  3.Калисто - 1т.

  ОтговорИзтриване
 24. Това са моите фаворити:
  8.Ellie - 3т
  11.Goldie - 2т
  3.KalySto - 1т

  ОтговорИзтриване
 25. Моите фаворити са:
  6. Vittoria- 3т.
  8. Eli- 2т.
  4. Bearkis- 1т.
  успех на всички:)

  ОтговорИзтриване
 26. Гласувам за:
  6. Vittoria - 3t.
  12. deni - 2t.
  4.Baerkis - 2t.

  ОтговорИзтриване
 27. 8. Ели -3 т.
  9. Лидия Костова - 2т.
  3. Калисто - 1т.

  ОтговорИзтриване
 28. 6.vittoria
  6.-vittoria-3, 10-cveti-2 , 13-nice day-1

  ОтговорИзтриване
 29. Не искам да се заяждам, но мисля че анонимното гласуване не е много коректно. Всеки може дори ако коментира като анонимен да си напише името.
  И освен това смятам, че някои от предложените проекти не отговарят на заданието закопчалката да е "работеща".
  Естествено никой не е длъжен да се съобразява с мнението ми :)

  ОтговорИзтриване
 30. МММ да!Не бях се заглеждала,но деската,дееската,маиро и анонимен са ми малко Х,всичките са създадени януари 2012 и всичките гласуват за проект,където не виждам закопчалка...........само това ще кажа....

  ОтговорИзтриване
 31. И аз да се изкажа,че феномена с новопоявилите се блогове ме забавлява цял ден.Не знам каква е причината, но до скоро нямаше толкова непознати лица в това гласуване?! Ами,някак си ние сме малко,познаваме се, макар и виртуално, и виждаме кой какво е направил. Освен да се поздравим с новите попълнения от катричкоправещи и да очакваме и техните проекти, нали ;)

  ОтговорИзтриване
 32. e sigurno kato se glasuva samo mejdu pretendentkite e po-korektno sled kato se poznavate, no maj-lesno moje da se proveri IP adresa zad vseki meil i kompiutyr stoqt opredeleni i individualni li4ni danni :) ne e neobhodimo da si haker...

  ОтговорИзтриване
 33. Не става въпрос за ограничения - имаш профил, гласуваш от него веднъж. Лично мен анонимността ме изнервя. В края на краищата всеки застава с името си зад своя глас. И за да има право да гласува наистина всеки (дори и без профил) както казах поне може да си напише името. Вярно няма как да знаем колко е истински, а това с IP адреса е смехотворно- тук да не е разследващата полиция.
  Дони, тези дни ще помисля и ще се опитам да помогна с правилата.

  ОтговорИзтриване
 34. Момичета виждам,че става дума за мен.Правя леко уточнение и не намирам смисъл да коментирам повече...мои познати искаха да гласуват за мен и им казах къде,просто не прекарват деня си в блоговете и не са наясно как става затова не са се регистрирали!(това с IP адреса би трябвало да може да се провери)Разбирам,че това не Ви е приятно и се извинявам,че съм Ви създала подобни емоции.Не знаех,че формата на гласуване засяга само определен кръг вътрешни хора,които същевременно участват в същия конкурс!Не се притеснявайте толкова няма да се състезавам с Вас, разбирам ,че това си е ваша територия:)аз нямам нужда от чуждото интернет удобрение на непознати все пак говорим за изкуство(което не включва само направа на картички)Не става дума за чифт картони имам си в излишък:) Може спокойно да не ме отстраните,това не ме притеснява, не се безпокойте и Вие при толкова интернет конкурси всяка от ще спечели(редувайте се)! ;))))

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Vittoria, познатите ти имат право да гласуват за теб, както и моите познати за мен (нищо че не го правят), както и познатите на всяко момиче могат да гласуват. Непознатите също! И пак: дали са блогъри или не няма значение, дали ги познаваме или не - също! Не знам след като си се включила дали ще се съгласиш с мен, че картичката ти не отговаря на условието... дори и това мога да преглътна щом толкова се харесва. НО всеки от тези хора си има име - ми да го напише!
   Картони всички си имаме!!! И не наградата е важна... Тази ще я получиш, но ще бъдеш ли удовлетворена?

   Изтриване
 35. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 36. Ммм... честно казано и аз не видях къде е заключването на въпросната картичка. И ми се струва доста странно, че някой от профилите са направени през януари. Хах, много Deski...Колкото до анонимните мисля, че най малкото името трябва да си напишат отдолу.

  ОтговорИзтриване
 37. Правенето на картички е мястото където бягам от неприятностите, несправедливостите и тъпотиите на ненормалното ни ежедневие! Не искам да се ядосвам и тук! Не искам да разследвам IP адреси,да се обеснявам кой кого познава.Идеята е ясна - всеки има право да гласува, но не може да е "анонимен".
  Колкото до предизвикателството - официално отказвам да участвам в класирането и предлагам да се съберат точките както са си и наградата да се даде на този,който най-много се е "постарал" за нея.
  Дони,съжалявам,че при теб ще отидат негативите от тази спор!

  ОтговорИзтриване
 38. Такааа! Тук се случва нещо, което лично мен много ме подразни и смятам, че гласовете от Х личностите не трябва да се зачитат! Който иска нека го приема и като заяждане, но подобен начин да "покажеш" какво правиш за мен не е коректен! Mairo, няма значение дали гласовете са пуснати от един и същи човек от неговия компютър или просто са помолени няколко човека да го направят от техните - замисъла е един и за мен е грозен като постъпка! Не това е начина!
  Ето и моите гласове:
  8. Ellie - 3 т.
  16. Bearkis - 2 т.
  3. Kalysto - 1 т.

  ОтговорИзтриване
 39. Моите предложения:
  -№8-3т.
  -№14-2т.
  -№15-1т.
  Ще напиша и аз няколко изречения:
  Отдавна се чудех кога ще възникнат подобни спорове в "нашето"пространство...имах подобни "преживявания" в друг конкурс и място,относно това,че могат много "анонимни" да дават глас и точки,и харесвания ,и каквото там се нарича...Е,както вече се каза,нека всеки го прави,но не анонимно .А дали "всеки",означава и хора,извън крафтърските среди,тепърва ще се уточняваме...Не,че е лошо,но има ли го като възможност в регламента?...И още за регламента-може ли да се гласува за собствена творба,или ще се стори твърде его?Колкото до настоящата игра,затрудних се избора на съчетание"визия+условие",резултатът е по-горе... все пак е добре отвреме-навреме да се поспори,интелигентно,разбира се .Спокоен ден на всички!!!!

  ОтговорИзтриване
 40. мисля,че някои не ме разбраха-нежелая подобна награда-отностно това всички спорове са излишни,неразбирам защо продължава да се коментира кои гласове да се зачитат!що се отнася до самата картичка чак сега се споменават доводи за нея след като се изчерпа въпроса за гласовете.сами превръщата вашето състезание в място на което си създавате проблеми и изливате лошото си настроение,дори не четете внимателно и повтаряте нещо на което е отговорено.Подобна полемика е излишна поделете си както прецените въпросната награда.как е възможно да прекарвате неделята си пред компютъра като създавате спорове,вместо да правите картички или просто да имате истински контакти,а не виртуални!!!бих махнала картичката си,просто не знам начина,нека някои го направи вместо мен и въпроса е решен!

  ОтговорИзтриване
 41. Кой как ще прекара неделята си е въпрос на личен избор! И ти си пред компютъра очевидно...
  И ще ти помогна да разбереш защо коментирането продължава. Много е просто - не ти си в центъра на събитията. Правим го, защото този блог с неговите предизвикателства ни е интересен и ние ще се връщаме тук отново и отново и не ни е все едно какво се случва.

  ОтговорИзтриване
 42. Гласувам така:
  No3-3т.
  No8-2т.
  No11-1т.
  А относно случката тук:
  Първо бях безкрайно изненадана,като отворих FB днес,прочетох какво е писала Дони и съм абсолютно съгласна ,че този тип игри са само и единствено за забавление,но аз лично са себе си,не бих помолила мои познати и приятели да гласуват за мен,защото никога няма да разбереш наистна какво си направил,дали е верния път,дали отговаря на условието/въпреки че на това всеки честен играч,знае отговора/,а за коректността като цяло мисля че на всички ви е ясно,че такава в това отворено и свободно интернет пространство липсва,но щом и тук се е появил гризач мисля че всички,можем да го надушим и да му покажем пътя по който да върви,ако въобще мисли да става част от нашето общество,което се гради единствено на любовта ни към хобито ,на добрия тон,подкрепа и ЛИЧНА КОРЕКТНОСТ!Дони,аз лично ще продължавам да участвам и с най-голямо удоволствие ще гласувам,а относно правилата,какво да ти кажа,мисля че никой не може да предвиди кога точно ще бъде навестен от гризачите,те пъплят навсякъде и са отчайващо приспособими и находчиви,а относно анонимността съм абсолютно против,защото човек трябва да стои зад това което пише и е задължително да сложи името си.

  ОтговорИзтриване
 43. За съжаление не успях да се включа в тази игра, но ще гласувам така:
  17. goldie - 3т.
  3. KalySto - 3т.
  10. Цвети - 3т.
  Относно заформелия се спор, според мен анонимните гласове не трябва да се зачитат, всеки трябва да стои зад мнението си със своето име. Приятна вечер!

  ОтговорИзтриване
 44. Да взема все пак и да гласувам.....
  3. KalySto - 3т.
  16. Bearkis - 2т.
  8. Ellie - 1т.
  Това е.....
  Лека вечер.....

  ОтговорИзтриване
 45. Колко се радвам, че хващам гласуването!
  Номер 8 - 3т.
  Номер 3 - 2т.
  Номер 18 - 1т.

  А колкото до спора - хич не се радвам, че се получават такива неща! Не се ядосвайте момичета, всеки си получава заслуженото! :)

  ОтговорИзтриване
 46. Еха, покрай този спор, успях да "хвана" и гласуването!!!
  Много съм щастлива!
  8-3т
  3-1т
  16-1т

  Има още няколко проекта, за които бих искала да гласувам...ндам.. :)
  А за това кой за кого гласувал..Хех..виждала съм подобни спорове и по други конкурси..ГРОЗНА РАБОТА...
  Личното ми мнение е, че такъв спор за първото място в този вид игри са неприемливи..за това и няма да се включа в него.Аз лично участвам винаги за удоволствието от самото предизвикателство (и често дори не проверявам резултатите от гласуването), така,че..ми е леко..несериозно да виждам борба за по-по-най между големи хора.
  Дони, игрите ти са чудесни! Продължавай да ни радваш с тях и..стой над подобни интриги.
  Успех момичета!

  ОтговорИзтриване

Благодаря че посетихте блога!