Translate

вторник, 28 февруари 2012 г.

Книгоразделители

Здравейте творящи:-)
Докато пишех заглавието се сетих, че хич не са разделители ами са си едни книгообединители, вижте как ни обединиха да творим в една насока. И този път Тони ме вдъхнови , ама така че едва днес ми се избистри идеята за това , което искам да направя и като тръгна , та не спря. Направих цели три книгоразделителя и то двата от тях магнитни. Сега ще ви разкажа за тях.
Първият е до някаква степен "претенциозен" от към размера на книгата , защото се затваря и в двете посоки.
Ето така изглежда на книжката

Така е в отворен вид

 А това е приспособление, ако сме много напреднали с четивото, да има възможност да поеме обена на страниците. Няколко биговани линиики и се получава нещо като плисе:


Ще се радвам да използвате идеята и да направите своя декорация. Аз набързо го направих за да ви споделя само хрумката, докато не съм я забравила


Така сега е ред на първия магнитен книгоразделител. Интересното според мен е, че е от три пласта. Първият стои над корицата, вторият- паячето е на страницата, а третият- паяжината е под станицата, която сме си отбелязали, като на паячето и посредата на паяжината- сърчицето съм сложила парченце магнитен лист. Препоръчвам ви ако работите с такъв да използвате върху него тънка хартия или фолио, но не и картон, за да може все пак магнита да си върши работата, а имено паячето да стой на мрежата и да пази страниците ни:-) Аз имах едно брокатено фолио и използвах него.

В корените на това красиво цвете:
Един паяк си е оплел паяжината...


...и вече хванал всоята "плячка".... най-интересната страничка :-)
Ето така изглежда магнита:

 Този ще го включа във великолепното празненство на  Miss Emerald и нейното четвърто предизвикателство- книгоразделител. Тя  така умело успя да ме вдъхнови да участвам цял месец в предизвикателствата и. За мен беше невероятно удоволствие  Тони, темите ти бяха чудесни. Успя да ме накараш на направя неща , които до сега не съм правила и ми беше изключително забавно!Благодаря ти! Бих те посъветвала, ако разполагаш с достатъчно време да продължиш с предизвикателствата, защото ти се получават много добре:-)

И накрая другия книгоразделител на същият принцип, с тази разлика, че тук основата на гнездото е магнитния лист и върху него съм сложила кордата.

And finally another magnetic bookmark the same principle, with the difference that here the base of the nest is the magnetic sheet on it and I put the cord.


А този ще го включа тук:  DYSU #61 THINGS WITH WINGS
Това е от мен. Четете и се наслаждавайте на знанията , въпреки че пораждат печал!

12 коментара:

 1. Дони, Дони, невероятно оригинални хрумки, които си изпълнила в още по-оригинални и красиви проекти! Просто са невероятни! Първия, може да е претенциозен относно книжката, но за това пък е не само идеен, но и носещ много пролетно настроение! Втория, с това паяче, хванало своята "плячка" носи и много весело настроение! И третия е невероятен! Как само ти хрумна тази идея с дървото, птицата, че и гнезденце даже си има! Супер!
  Дони, и за мен бе истинско удоволствие да се забавляваме заедно цял месец! И съжалявам, че настъпва края на празненството, но пък ще ми останат хубавите спомени и красотата, която вие сътворихте!
  Благодаря ти, че се включи и в Предизвикателство №4!
  Благодаря ти и за милите думи! Радвам се, че съм успявала да ви вдъхновявам и предлагам интересни предизвикателства! Не знам дали ще има други! Ще видим!

  ОтговорИзтриване
 2. Дони това са произведения на изкуството,впечатлена съм многооо,кой от кой по -красив и идеен.

  ОтговорИзтриване
 3. Много интересно и оригинално

  ОтговорИзтриване
 4. Дони, чудесни са! Явно мислите ни макар и от разстояние са трептяли на една вълна. И докато аз съм се съсредоточила върху практичното и функционалното, ти си развихрила фантазия, както винаги:) От доста време магнитите са се настанили в съзнанието под формата на други идеи, а при разделителя се получи спонтанно:)

  ОтговорИзтриване
 5. Ти направо...unleash the beast!!! Дони, само здраве във вашия дом, за да ми изумяваш така всеки ден!

  ОтговорИзтриване
 6. Дони, невероятни идеи и реализации! Браво! Поздравления!

  ОтговорИзтриване
 7. Дони, невероятни са! Страхотни идеи! Поздравления

  ОтговорИзтриване
 8. Ехаааа... страшно оригинални :) Не мога да си избера фаворит, всички ми харесват ужасно много! Поздравления!

  ОтговорИзтриване
 9. Наистина са невероятни! Поздравления!

  ОтговорИзтриване
 10. Леле, колко много и колко чудесни и оригинални книгоразделители! Гледах ги един по един и то няколко пъти и просто всеки следващ ме изненадваше повече! Толкова са красиви всичките!

  ОтговорИзтриване
 11. Благодаря ви на всички, много се радвам че ви харесват, пробвайте и вие. Ще ми е приятно да видя подобни идеи сътворени от вас!

  ОтговорИзтриване
 12. Beautiful bookmarks, such a clever design! Thanks for joining us at DYSU this week!

  ОтговорИзтриване

Благодаря че посетихте блога!