Translate

петък, 25 февруари 2011 г.

Игра 13

 Здравейте на всички!

 От днес реших да започнем една нова инициатива по отношение на нашите игри :-) Кръщавам я "Картичка по разказ", обратното на "преразказ по картинка".  За днешната тема ме вдъхнови една легенда, а именно "Легенда за Нарциса" на Оскар Уаилд.
"Хубав младеж, който всеки ден ходел да съзерцава собствената си красота в едно езеро. Бил толкова заслепен от самия себе си, че веднъж паднал в езерото и се удавил. Край мястото, където паднал, поникнало цвете, което нарекли нарцис.
Когато Нарцис умрял, дошли ореадите, горски божества, и видели, че сладководното езеро се е превърнало в стомна, пълна със солени сълзи.
- Защо плачеш? - попитали ореадите.
- Плача за Нарцис - отвърнало езерото.
- О, не се учудваме, че плачеш за Нарцис - продължили те. - В края на краищата всички ние тичахме след него из гората, а единствено ти имаше възможността да съзерцаваш отблизо красотата му.
- Нима Нарцис беше красив? - попитало езерото.
- Та кой друг би могъл да знае това по добре от теб? - отговорили изненадани ореадите. - Нали от твоя бряг той всеки ден се навеждаше над водата?
Езерото помълчало известно време. Най-сетне проговорило:
- Плача за Нарцис, но не бях забелязало, че Нарцис е красив. Плача за Нарцис, защото всики път, когато той лягаше на брега ми, можех да видя отразена в дъното на очите му моята собствена красота..."


И така  темата на играта за следващите 2 седмици е ... темата от легендата- красота, самолюбие, ореади, нимфи, самодиви , нарциси, стомана, езера, гори  ... Можете да се "хванете" за всяка думичка от легендата и да сътворите чудеса както винаги.
Правилата са същите :

Правилата са си същите:
1. Можете да участвате с неограничен брой проекти, които сте или не сте подготвили специално за играта, т.е. може да покажете и неща които сте правили по назад във времето. Важното е да сте ги правили вие и да отговарят на темата. Разбира се, ще е по-интересно ако публикувате неща, които не са участвали в предишни наши игри.
2. Победителят го избирате пак вие. Всеки може да гласува като избере три проекта и да ги номинира съответно с 3, 2 и 1 точки, като 3 е най-високата оценка. Ако желаете да оставите коментар към проектите , за които гласувате, можете да го направите. След , което посочете точките и номера на проекта за който гласувате. Ще ви помоля да гласувате за проект , а не за автор. Няма да се зачитат гласовете на тези, които са гласували за автор, при положение че същия има повече от една публикация и също така няма да се зачитат гласовете на тези , които са гласували неточно или неясно. Могат да гласуват и тези , които не са участвали в играта с проект.
3. Който от вас събере най - много гласове печели играта. Наградата - освен материали , ще е и възможността да продадете проекра си в on-line магазиана www-arty-mark.com. Казвам "имате възможност", защото ще очаквам потвърждение от победителите за това дали искат или не да се включат в сайта.
4. Играта ще е 14 дневна . Крайният срок за публикуване е петък 11.03.2011 г., а крайният срок за гласуване е неделя 13.03.2011г.


Ето и моята малка идея за вас:

Надявам се този път да не ви затрудня така много и да се включите с лекота в играта!


Успех, вдъхновение и много слънчево настроение от мен.



21 коментара:

  1. Thank you for visiting my blog. Very pretty card! I love the butterfly and the frame. Too bad I don't understand what you wrote.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей мила :)))Темата ти е страхотна:)))Нямам идеи в главата си и не знам как,но ми се иска да се включа този път:)))))Имам само един въпрос:))))Гледам теб те е вдъхновила тази притча,но и тези,които са се включили та въпросът ми е:
    По темата за Нарцис ли трябва да ни е картичката или е по каквото и да е ,което сме чели и ни е впечатлило?
    Целувки:)))

    ОтговорИзтриване
  3. Ах много ви затруднявам вече втори път.Каква съм такава ? :-) Може по всяка една думичка от притчата. Може да е нещо "вълшебно", да има феи и магьосници, може да е нещо с вода или пък нещо с гора, нещо жълто или пък зелено.Може да е каквото си поискате, тук никога няма строги правила ,а просто някаква насока. И накрая наша ще е е вината , ако не сме разбрали "какво иска да каже автора". Все пак това е изкуство и никой не може да спре полета на вдъхновението. Винаги разчитам на вашето безгранично воъбражение и на вашта собствена интерпретация.
    Жени, надявам се да ти дойде хрумката и да ни покажеш някоя нежна красота!Знам ,че го можеш:-)

    ОтговорИзтриване
  4. Темата е много интересна и всеобхватна.Дава възможност за импровизации и най-различни интерпретации.Има доста символи,които биха могли да вдъхновят.Поздрави за идеята!

    ОтговорИзтриване
  5. Дони, картичката ти е много красива! Особено ме впечатли пеперудата :)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ти Деси, и на мен много ми харесва тази техника.Малко по-трудоемкао е , но се получават много ефектни неща. Ти се губиш нещо напоследък, дано да имаш приятни и основателни причини :-)

    ОтговорИзтриване
  7. Темата не е трудна, даже е много приятна! Аз участвам с миналогодишна картичка и искам да поясня, че става дума за втората картичка в публикацията ми - тази с нарцисите.

    ОтговорИзтриване
  8. 12.Lidiq Kostova-3т.
    4.Deni-2т.
    10.goldie-1т.

    ОтговорИзтриване
  9. И аз да гласувам:
    7.Цвети-3т.
    3.Нети-2т.
    8.Дени-1т.

    ОтговорИзтриване
  10. Здравейте, ето и моите гласове -
    3 точки - 6. Деляна
    2 точки - 3. Нети
    1 точка - 7. Цвети

    Успех на всички :-)

    ОтговорИзтриване
  11. С удоволствие разглеждах картичките ви талантливи момичета. Предизвикателства като това и новото на Дони са малко по-сложнички, но за сметка на това се влага повече мисъл и творчество.Поздравления Доника за чудесните идеи.Гласувам така:
    3т. Лидия Костова
    2т. Рени
    1т. Нети

    ОтговорИзтриване
  12. Здравейте и от мен.
    Моите гласове са:
    3.Нети - 3т.
    12.Лидия Костова - 2т.
    2.Ива - 1т.
    Успех на всички!

    ОтговорИзтриване
  13. Нети-3
    Петинка-2
    Рени-1
    и всички други са хубави,но тези най ми легнаха

    ОтговорИзтриване
  14. Както винаги, заданието на Доника е провокирало създаването на много интересни и нежни творби. Макар и не многобройни, всички тези картички направиха настроението ми още по-пролетно.:о) Но най-много ме впечатлиха:
    3. Нети - 3т.
    5. Petinka - 2т.
    10. goldie - 1т.

    ОтговорИзтриване
  15. Здравейте, моите гласове са за:
    12. Lidiq Kostova - 3т.
    3. Netty -2т.
    8. Deni- 1т.
    Успех на всички!

    ОтговорИзтриване
  16. Здравейте, ето и моите гласове
    1.Lidiq Kostova-3T
    2.Te4eto-2T
    3.goldie-1T

    ОтговорИзтриване

Благодаря че посетихте блога!