Translate

петък, 8 юни 2012 г.

Блог дизайн

Здравейте:-))
Скоро никой не е успявал да ме грабне така с идея , както Те4ето го направи. Идеята й да направим картичка по блог е много интересна и тези дни въпреки течащите ремонтни дейности в къщи и се отдадох с най- голямо желание и удоволствие. Беше ми изключително забавно и интересно дали и как ще успея да реализирам темата при положение ,че като цяло и дизайна на блога е мой. И ето какво се получи:



Ето и картинкатана фона, по която работих:




Тъй като нямах възможност да принтирам картони с необходимите десени се опитах да си ги създам. За основа използвах възможно най- близкото лилаво до "блога", но от тук нататъка започнаха липсите:-). Използвах един мой любим картон, който нагънах и оцветих по ръбовете за да се получат "широките редове"



След това си направих точките. Използвах розов картон, придадах му релеф и с валяк за линогравюра оцветих само изпъкналите части.



Да споделя малко опит, ако решите да оцветявате така : Не натискайте, просто намастилете валяка  и съвсем леко само придържайки го, плъзгайте по картона. Иначе релефа се смачква и оцветявате всичко наред ето как :


След това избродирах една лентичка бял картон  за следващият пласт, а от един бордер направих синята розетка. Буквичката си я взех от логото и се наложи да я изрежа с малко повече работа на компютъра . Следващата сложна за мене част беше крилото в долният десен ъгъл. Така и не се получи добре , но толкова мога и се радвам че все пак стана нещо. Използвах лилав и кафяв акварелен молив. Но в моят случай толкова трагичен относно рисуването , каквото и да използвам няма да се получи добре. Важното е, че беше интересно и като цяло се получи това, което исках.
Направете си и вие картичка на блога! :-)

Включвам я в Картичкофуриите, предизвикателство 119-Картичка по блог дизайн!

Спокойна и омайна нощ от мен!

11 коментара:

  1. Браво, Дони! Справила си се блестящо с предизвикателството на Течето! С интерес изчетох цялата публикация и съм възхитена от резултата!

    ОтговорИзтриване
  2. Еха Дони, каква прилика. Чудесно си се справила.Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Няма как да сбъркаш блога :-)Чудесна картичка!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесна картичка се е получила, а приликата с блога е огромна :-) Браво !!!

    ОтговорИзтриване
  5. Да, даааа видя ли буквата "А" с тези прелестни завъртулки е ядно, кой е блога.

    ОтговорИзтриване
  6. Дони, много ме зарадва! Справила си се прекрасно!
    Те и момичетата са го казали вече - от пръв поглед те разпознах... радвам се много и защото си била креативна! Следвала си и цветовете и елементите и си се постарала наистина да превърнеш блог-дизайна си в картичка :)
    Благодаря ти, че участва!

    ОтговорИзтриване
  7. Много отговорна задачка-закачка е това, но картичката ти е много красива и знакът разпознаваем. Е, първоначалният дизайн не е без значение :)

    ОтговорИзтриване
  8. Да, темата е страхотна и както и при теб се вижда - ражда чудесни резултати :) Доста е изразителна картичката, цветовата комбинация е далече от мен, но в твоя случай много ми харесва.
    Поздрави и успех!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ви на всички, много сте внимателни и мили:-)Направете си и вие и се забавлявайте!

    ОтговорИзтриване
  10. Дони, просто е страхотно..Толкова труд- заслужавал си е .Невероятно точно пресъздаден блог..Поздравления и от мен!

    ОтговорИзтриване
  11. Дони, страхотно си се справила с предизвикателството, няма спор кой е блога и чия картичката.

    ОтговорИзтриване

Благодаря че посетихте блога!