Translate

петък, 17 юни 2011 г.

Игра 21

Здравейте :-)
С пожелания за хубав ден ще ви запозная с новата игра. Понякога идеите за тема се раждат изведнъж, друг път дълго ги обмислям и се чудя с какво да изненадам и себе си дори :-). Ето такъв един случй ще имаме днес и през следващите 2 седмици.
Днес е 17 юни  - Световен ден за борба с опустиняването и засушаването. Безотговорното отношение на човека към природата спомага за превръщането на плодородната земя и горите в пустини.Унищожаването на горите нарушава водния баланс и под действието на водната и ветрова ерозия пустините завладяват постепенно, но необратимо огромни площи.Конвенцията на ООН за борба с опустиняването е приета на 17 юни 1994 година и в нейна чест реших да ви помоля да направим по един проект на тази тема. За по кратко ще наречем играта "Суша".
Предполагам, че ще ви затрудня малко и за това още от сега ще ви дам няколко жокера.

За темата е много подходящо според мен да се използва като акцент или като фон на произведението ви медиум или лак за напукване, който се използва основно в декупажа или 3D паста със същия ефект. Но тъй като аз нямам такива продукти реших да използвам една стара техника позната ми още от годините когато в детската градина не ни даваха ножички, а накъсвахме цветните гланцови блокчета на малки парченца.
Друго, което можете да използвате е рециклирана хартия или ръчно направена от самите вас, с което проектите ви ще са в тон с екологичната тема.  С това силно се надявам да съм ви улеснила и да се присъедините с удоволствие към "17 юни  - Световен ден за борба с опустиняването и засушаването" като създадете един малко нестандартен проект. Може да е каквото си пожелаете. Рециклиранта хартия има много широко поле на приложение.

А ако всичко това ви се струва твърде "безцветно" и не сте в такова настроение , можете да направите абсолютен контрапункт на "Суша"-та, т.е да използвате искрящо зелено и синьо, като един вид "молебен за дъжд" и справяне с проблема.

Условията и правилата не са се променили:

1. Можете да участвате с неограничен брой проекти, които сте или не сте подготвили специално за играта, т.е. може да покажете и неща които сте правили по назад във времето. Важното е да сте ги правили вие и да отговарят на темата. Разбира се, ще е по-интересно ако публикувате творби, които не са участвали в предишни наши игри.
2. Победителят го избирате пак вие. Всеки може да гласува като избере три проекта и да ги номинира съответно с 3, 2 и 1 точки, като 3 е най-високата оценка. Ако желаете да оставите коментар към проектите , за които гласувате, можете да го направите. След , което посочете точките и номера на проекта, за който гласувате. Ще ви помоля да гласувате за проект , а не за автор. Няма да се зачитат гласовете на тези, които са гласували за автор, при положение че същия има повече от една публикация и също така няма да се зачитат гласовете на тези , които са гласували неточно или неясно. Могат да гласуват и тези , които не са участвали в играта с проект.
3. Който от вас събере най - много гласове печели играта. Наградата - освен материали , ще е и възможността да продадете проекра си в on-line магазиана www-arty-mark.com. Казвам "имате възможност", защото ще очаквам потвърждение от победителите за това дали искат или не да се включат в сайта.
4. Играта ще е 14 дневна . Крайният срок за публикуване е петък 01.07.2011 г., а крайният срок за гласуване е неделя 03.07.2011г. 


Ето какво сътворих и аз. Използвала съм обикновенна амбалажна хартия, рециклирана хартия, пясък и малко сатенена панделка за розата от нашия земен рай.






Пожелавм ви от сърце слнчев, топъл и усмихнат ден!



Само да напомня ,че има още няколко часа до края на Игра 20- Винтидж.

15 коментара:

  1. Привет Дони, този път найстина ме изненада с тази игра.Надявам се да се включа с нещо интересно по темата..
    Поздрави Ками

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна, нестандартна и креативна тема..Благодаря ти..Надявам се да успея да се включа в темата..

    ОтговорИзтриване
  3. Аз старичка сложих, ама ми се вижда подходяща :) пък и да повлека крак, че вече 5 дена няма участия.

    ОтговорИзтриване
  4. Аз реших да участвам с картичка , която е контрапункт на сушата /абсолютно противоположното / защото след сушата идва дъжд и цъфтят цветя , много цветя ;))

    ОтговорИзтриване
  5. Доколкото разбрах ние трябва да класираме три от проектите с точки , ето и моят избор :

    3 точки за проект № 8 на Deni
    2 точки за проект № 5 на Fany
    1 точка за проект № 4 на Te4eto

    Успех ;)

    ОтговорИзтриване
  6. Привет!Не успявам все още да се включа в игрие,но с интерес надникнах тук-темата е изключително интересна;
    -Deni -3т.
    -Kami __bonbona -2т.
    -Te4eto -1т.
    Поздрави на всички участници и хубави летни дни!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Здравейте,този път нямах възможност да участвам,но ще гласувам с удоволствие.
    4.Течето - 3т
    8.Дени - 2т
    2.Ками - 1т

    ОтговорИзтриване
  8. Все се възхищавам колко интригуващи теми поставяш, Дони! Не зная как ти хрумват, но винаги са много неочаквани, смислени и предизвикателни. Браво! Аз макар да не участвам, има един проект, който ми направи много силно впечатление и се радвам, че наминах, за да разгледам и другите участия! :) Сега вече обективно мога да го оценя:)

    4. Те4ето - 3т.
    2. Ками Бонбончето - 2т.
    8. Дени - 1т.

    Усмивки и весело лято!:)

    ОтговорИзтриване
  9. Ето и моят глас по темата:
    3т. за №2.kami_bonbona
    2т. за №1.Te4eto
    1т. за №8.Deni

    ОтговорИзтриване
  10. Включвам се и аз:
    3т. за №2.kami_bonbona
    2т. за №1.Te4eto
    1т. за №8.Deni

    ОтговорИзтриване
  11. Ето и моя избор:
    За №8.Deni-3т.
    За №2.kami_bonbona-2т.
    За №4.Те4еto-1т.

    ОтговорИзтриване
  12. Темите на игрите са истинско предизвикателство!
    Гласувам с
    3точки за Дени, номер 8
    2 точки за Ками, номер 2
    и точка за Течето и номер1

    ОтговорИзтриване
  13. Да тук игрите винаги са интересни и предизвикващи... Ето и моето гласуване:
    3 точки за Дени № 8
    2 точки за Мими № 3
    1 точка за Течето № 1

    ОтговорИзтриване
  14. 8 Дени - 3т
    2 Ками - 2т
    4 Течето - 1т

    ОтговорИзтриване
  15. 4. Te4eto -1т
    8. Deni -2 т
    2. kami_bonbona -3т

    ОтговорИзтриване

Благодаря че посетихте блога!