Translate

вторник, 28 февруари 2012 г.

Книгоразделители

Здравейте творящи:-)
Докато пишех заглавието се сетих, че хич не са разделители ами са си едни книгообединители, вижте как ни обединиха да творим в една насока. И този път Тони ме вдъхнови , ама така че едва днес ми се избистри идеята за това , което искам да направя и като тръгна , та не спря. Направих цели три книгоразделителя и то двата от тях магнитни. Сега ще ви разкажа за тях.
Първият е до някаква степен "претенциозен" от към размера на книгата , защото се затваря и в двете посоки.
Ето така изглежда на книжката

Така е в отворен вид

 А това е приспособление, ако сме много напреднали с четивото, да има възможност да поеме обена на страниците. Няколко биговани линиики и се получава нещо като плисе:


Ще се радвам да използвате идеята и да направите своя декорация. Аз набързо го направих за да ви споделя само хрумката, докато не съм я забравила


Така сега е ред на първия магнитен книгоразделител. Интересното според мен е, че е от три пласта. Първият стои над корицата, вторият- паячето е на страницата, а третият- паяжината е под станицата, която сме си отбелязали, като на паячето и посредата на паяжината- сърчицето съм сложила парченце магнитен лист. Препоръчвам ви ако работите с такъв да използвате върху него тънка хартия или фолио, но не и картон, за да може все пак магнита да си върши работата, а имено паячето да стой на мрежата и да пази страниците ни:-) Аз имах едно брокатено фолио и използвах него.

В корените на това красиво цвете:




Един паяк си е оплел паяжината...


...и вече хванал всоята "плячка".... най-интересната страничка :-)




Ето така изглежда магнита:

 Този ще го включа във великолепното празненство на  Miss Emerald и нейното четвърто предизвикателство- книгоразделител. Тя  така умело успя да ме вдъхнови да участвам цял месец в предизвикателствата и. За мен беше невероятно удоволствие  Тони, темите ти бяха чудесни. Успя да ме накараш на направя неща , които до сега не съм правила и ми беше изключително забавно!Благодаря ти! Бих те посъветвала, ако разполагаш с достатъчно време да продължиш с предизвикателствата, защото ти се получават много добре:-)

И накрая другия книгоразделител на същият принцип, с тази разлика, че тук основата на гнездото е магнитния лист и върху него съм сложила кордата.

And finally another magnetic bookmark the same principle, with the difference that here the base of the nest is the magnetic sheet on it and I put the cord.






А този ще го включа тук:  DYSU #61 THINGS WITH WINGS
Това е от мен. Четете и се наслаждавайте на знанията , въпреки че пораждат печал!

четвъртък, 23 февруари 2012 г.

Tag 2

Ехоо, ето ме отново:-)

Сега ще ви покажа новият таг , който вече отива при празненството на Тони и предизвикателство номер 3. какво интересно за него? Ами първо самата основа не е лепена никъде, а съм използвала три рамки , които съм " впела ". Другото е цветенцето, което така ме изкуши снощи, че не можах да се спра.  Горе-долу съм спазвала инструкциите за работа с изключение на оцветяването, за което аз използвах боя за яйца :-) Така хем се навлажнява картона, хем и се оцветява едновременно. Най-голямото ми препятствие бяха тичинките. Аз за първи път правя подобни цветенца и никога не съм имала тичинки, но си казвам какви ще са тези цветенца без тичинки и от няма и къде си ги направих сама. Използвах едни мъниста , ненужни никому, които осуках в бяла салфетка, след това за по- голяма здравина ги минах внимателно с лепило Ц200, изчаках да изсъхне и ги боядисах с течни перли, ама имам едни от най- течните, та със тях :-). И така това е то, не съвсем като истински , но направини с огромно желание. Скоро, сигурно ще пробвам и останалите , защото са истински пленителни.



Хубав и усмихнат ден и помислете за игра 34- Калейдоскоп, че нещо май много ви затрудних!

Ще го включа и в
 Crazy Amigo Challenge - Use A Tag
CCH# 107 Use a die or punch

Inspire Me Fridays 47 - Anything Goes!



Таг


Здравейте:-)
Слънчево да е в душите ви както е времето навън ви пожелавам и идвам да ви покажа следващото произведение вдъхновено от Тони. Аз съм с едно предизвикателство назад и затова съм правила и таг ,а не книгоразделител. Но и за него има време:-) И така скоро видях ето тази китка и много ми се искаше да я направя, но нямах идея какво друго да има около нея.




 И понеже на мен хич не ми върви в отглеждането на цветя, реших да си посадя едно от хартия, ето как, не с един а с цели три тагчета:







А вчера в консорциума във FB видях линк към едни още по пленителни цветя и веднага се пробвах да ги направя. Но за това след малко като снимам. 

понеделник, 20 февруари 2012 г.

Кошничка

Здравейте отново :-)
Покрай Тони  разбрах , колко е приятно някой да ти казва какво да правиш , а ти по две седмици да нямаш никаква идея :-) Малко бавно ме споходи въображението и настроението този път, но с голямо въодушивление участвам в нейното празненство. Искам да уточня , че за първи път плета кошничка и моля бъдете снизходителни. Ето какво сътворих за втората и тема:



Използвах ето тези стъпки

Ако въобще нещо виждате и вие..., но такава ми беше помоща. И понеже при мен нещата се случват в повечето случаи по трудния начин, реших да вложа малко повече от себе си и да импровизирам. Както всяко ново нещо .... трудно е само началото, после сама се оплете :-)
Използвах три вида картон - бял и шампанско перлен и винено червен на ленти около  50 см. 

Рецептата за курабийките ... друг път , а кошничката се надявам да я опазя до Великден и да си сложа в нея яйчицата , а сега отива при Miss Emerald и  второто  и предизвикателство;-)


Поздрави на всички и творете с настроение!

Подарък

Здравейте на всички,
Само да знаете каква радост ме споходи вчера , но не успях да ви пиша! ПОлучих първата си изненада от Pay It Forward 2012. Тя е от Гери - Arcadia и е много сладка. Както винаги много по- изящна и кокетна от колкото на снимката!

Благодаря ти Гери от сърце!
Как то споделих и с нея , тази игра наистина си върши работата. Промени ми денят и ме накара да се чувствам  специалена, за това че някой се е потрудил за мен с много внимание и желание!

Пожелавам ви и на вас скоро да си получите изненадките, много е хубаво!!!

Победители от Игра 33- Цветът на любовта

Здравейте :-)
Усмихнат и слънчев ден ви пожелавам и идвам, за да го направя и малко по-различен за две от вас. Време е да съобщим фаворитите от изминалата интересна и изпълнена с най- съкровенни чувства игра. За победител избрахте един много огнен, чувствен и емоционален проект , а именно този на 46.Bearkis  . Тя събра 19 точки , които ще прибавя към резултата и до момента. Честито Бисе!:-)





А най- находчива този път се оказа nuschinka, която също получава 19 точки . Честито и на теб Нуши!



Очаквам да си изберете награда и да ми пишете!




А аз се надявам да не съм ви затруднила много и да участвате така амбициозно и в новата игра 34- Калейдоскоп. Сигурна съм, че всеки има идея за  нещо многоцветно и симетрично и може да ни го покаже сега !

Поздрави и много усмивки днес!

събота, 18 февруари 2012 г.

Гласуване за игра 33-Цветът на любовта

Здравейте момичета!
Малко по малко отминава стихията на сърцатите и чувствени арт излияния и аз ви каня да гласувате за най-искренния проект на тема "Цветът на любовта". За някой от вас тя е розова, червена, огнена и направо пламнна , а за други е спокойна, бяла и нежна. Но за всички е пленителна и одухотворяваща. Благодаря на всички , че се включихте в играта и ще се радвам ако помогнете да изберем победителя.



Усмихнат и много интересен ден от мен!

петък, 17 февруари 2012 г.

Игра 34- Калейдоскоп

Здравейте :-)
През седмица видях една картичка, която много ми заприлича на калейдоскоп и тази думичка ме преследва цял ден. Така реших, че това ще е темата на новата игра. Започнах да търся как се прави калейдоскоп и попаднах на не много но интересни идеи. Моята интерпретация е различна от техниката, която ще ви покажа, но пък аз така я почувствах. Ето и какво ми се получи:



 За самия "калейдоскоп" съм използвла един  любим печат, с който съм отпечатала 5 цвята и след това съм изрязала по мое усмотрение , така че да се получи  симетрично.

Това не е най-сложната картичка , която съм правила, но със сигурност ми отне доста време. Докато направя това "акордеонче" сигурно минаха 3-4 часа. Първо никъде не намерих помощ как да стане точно, от картинки разни се взирах и най- накрая се получи макетчето ми. А след това също толкова ми отне и докато го направя вече от картона за картичката, Ако ви е харесало и за да не се мъчите и вие като мен , че ми дам моят опит. ето стъпка по стъпка какво правих:

Първо биговате картона на равни ивици. Това е много важно, защото след това трябва да ви съвпаднат частите. Аз използвах картон дълъг  20 см и широк 7 см, като прегъвах през 0,5 см


Прегъвате и на около 2 см от края, перпендикулярно на райетата :

След това притискате всеки две високи ръбчета , така че да получите триъгълник по посока на по-късата страна:


След като си направите пет такива елемента ги сглобявате като лепите къса за дълга страна:


А сега и техниката за калейдоскоп. Първо трябва да си осигурите едно и също изображение, но в прогресивно увеличаващ се мащаб. След това подреждате картинките с желания от вас отстъп или ги поставяте концентрично една върху друга. Размерите са по ваше желание , а от броя на изображенията ще зависи богатството на "въртележката"






 А ето и какво може да получите:




Този материал го подготвих за вас с информация от http://www.kalcollections.com/

Друга техника , която на мен ми напомня за калейдоскоп се казва Iris.Ето тук  можете да разгедате примери и да си разпечатате шаблони за тази интересна и трудна задача:-)

Надявам се, че ви е било увелкателно и ако съм ви възбудила въображението, ще ви очаквам да се включите в тази игра- с вашите представи и разбирания за калейдоскоп.

Хубав и усмихнат ден от мен!




понеделник, 6 февруари 2012 г.

И пак победиели...


Здравейте отново и извинявайте:-)
Добре, че има будни умове и малко по средоточени от мен тези дни, за да ми обърнат внимание за грешка в резултата от игра 32. Наистина съжалявам за объркването от моя страна, не е умишлено нито е лично. В действителност победител е 17. goldie с 20 точки, а за нея първа е гласувала ... първата гласувала bejko ;-) И тъй като няма какво толкова да умуваме, какво да правим сега, аз реших да има награда и за Ellie  и Реtrа, както бях " преброила " първия път.

Надявам се много да не ми се сърдите, че тези дни повече май внимавам на кого какви лекарства да дам в къщи и мислите ми са другъде.
Бъдете здрави и си харесайте нещичко , ще чакам да пишете!




Наградите от игра 32- Многопластова картичка

Здравейте драги:-)
Докато правите сърчица и се чудите колко много сте влюбени да ви кажа кои са победителите от играта. И този път си избрахте 15. Ellie  с 22 точки, които ще добавим към резултата и. Честито !




А най-находчивата от вас е Petrа, която също получава 22 точки и може да си избере подаръче от сайта:



Честито момичета, радвам се че бяхте с нас и че се забавлявахме заедно.

Очаквам ви и в новата игра 33- Цвета на любовта   , и ако решите да направите жълта, зелена, кафява или оранжева картичка ще се радвам да споделите, защо вашата любов е именно в този цвят!


Хубав и усмихнат ден от мен!

неделя, 5 февруари 2012 г.

Shabby Shick


Здравейте:-)
Ама Тони само как ни омагьоса с тази тема! Признавам , че и аз много харесвам този стил, но никога не съм оптвала да го претворя. Може би защото на пръв поглед ,човек улавя нотката, но в действителност и аз не знаех точно разликата между Shabby Shick и Vintage. С помоща на Тони и статията , която беше намерила за ориентир вече всичко ми се изясни. Само като прочетох , че това е "света" на Мария -Антоанета вече знаех какво ще направя.







Благодаря ти Тони за вдъхновението и за това ,че поне за ден ме пренесе в "онези " времена:-)

А вие може да продължатвате да гласувате за Игра 32 и да участвате в новата Игра 33 

Поздрави и хубав ден от мен!