Translate

неделя, 29 януари 2012 г.

Нещо дълго за правилата


Здравейте:-)
Това ще е една дълго обмисляна, писана и многократно поправяна публикация, която най-вероятно очакват. Става въпрос за правилата на играта. Ще се опитам да обобщя вашите предложения, като не съм ги подредила по възможност и значимост.
I. Първото нещо , което искате да променим това е да не могат общо казано "анонимни, неясни, непознати" да гласуват.
Що се отнася до самото име- съгласна съм , няма да се приемат гласове под псевдоним "Анонимен".
Относно "неясни и непознати", в това число слагам , хора без блогове и т.н. "история" в творчеството, ще ви дам един пример, за да ме разберете по-точно. Представете си , че Мартина Стюардова, която за първи път чувате :-) е велика с картончетата и прави невероятни проекти, но сега разбира че може да има блог, да участва в игри и предизвикателства и сега тепърва ще се научи да си води блога, ще се ориентира кой какво прави, ще публикува един- два месеца, докато научи къде може да участва. Та тази женица, която е иначе гениална, използва най- страхтоните материали и има неповторими идеи, само защото е нямала блог до сега няма да й позволим да участва в гласуването. Дали , че е правилно? От друга страна , моите лични наблюдения са ,че новите ни последователи първо се престрашават да се включват като гласуващи, а след това и като участници в игрите.
Това, което можем да направим като компромисен вариант е да определим една бройка публикации без значение от тематиката, някъде в социална мрежа, също без значение. Сигурно и сега, ще има несъгласни, че " непрофесионалисти ", което звучи странно ако все пак това ние хобито, могат да вземат отношение. Ето пак един пример: Аз не харесвам Пикасо, но обожавам Клод Моне. Това, че аз " непрофесионалиската " мисля така, прави ли Пикасо, по-малко гениален? Творчеството е акт на душеизлияние и ако си направил нещо неразбираемо за масите, означава ли че не си направил нищо или означава , че си неразбран?
Този въпрос остава още няколко дни отворен за обсъждане.

II. Второто нещо е аз да контолирам , до колко проектите отговарят на темата. Тук не мога да се съглася, защото смятам че именно вие с вашите гласове определяте това, кой до каква степен се е справил. Ако някй не отговаря на условието... вие няма да гласувате за него.

III. Трето- гласуването с пълен брой точки. Тук също не съм съгласна да не може да се гласува само с 3 или смао с 2 точки , защото едно е да харесаш някоя идея, а друго е да решиш че самият проект като изпълнение заслужава и поущрение. В това отношение въвеждаме правилото да може да се гласува по отделно само с 3, само с 2 или само с 1 точка или и с трите едновременно, като не може да се гласува с една и съща точка за повече от един проект.

IV. Четвъртото нещо е за гласуването за собствен проект. Много сложен въпрос. Аз съм и ДА и НЕ.
Ако наистина смяташ своя проект за най-добрия, защо да не го кажеш? Тази скромност, неразбираема , в която сме възпитани, мисля не само ,че не ни краси ами дори и пречи не само тук но и в живота. Не е ли по правилно ако си казваш знам , мога, направил съм това и това, а не... за нищо не ставам, провалих се? Мисля ,че няма нищо срамно да кажеш "е този път бях най-добрия". Въпреки, че дори и самата аз все още не мога да се държа така , подкрепям подобно поведение, при условие разбира се, че е напълно оправдано, очевидно и заслужено. Но за да се толерира тук, трябва да сме сигурни, че всеки ще е достатъчно съвестен и самокритичен, за да е честно и обективно, на коеот пък не може да се разчита:-).
От всичко изписано стана ясно, че в това отношение, промяна няма да има. Оставям решението за кого да се гласува  на вас, на вашата съвест и вашето уважение към труда -собствения и на другите.

Надявам се да не съм засегнала никого като съм цитирала думи, надявам се тук да не е обетованата земя за някого, а единствено и само за нещо и това да е доброто настроение,  живото вдъхновение и приятелските взаимоотношения.

Обичам ви и вярвам , че духа на разбирателството ще победят всички опити за пробив в системата :-) Благодаря ви на вас - наши верни последователи. Приветствам с две ръце всеки нов участник, с неговите нови идеи, проекти и добри намерения .


Поздрави сърдечни от мен с пожелания да  сгрейте душата с хубава книга и тялото с чаша вино и се наслаждавайте на неделния следобед!




сряда, 25 януари 2012 г.

Ще се предам... нататък

Здравейте :-)
И аз да направя един отчет от дейността. От това както казах чудесно начинание Pay It Forward 2012, ще изпратя моите не дотам перфектни товрения на всички,  които са ми оставили по няколко думички до този момент под публикацията тук и на Мариана Бъчварова от FB. Много ви благодаря на всички и ви моля за снисхождение , че при творци като вас винаги човек може да се изложи:-)


На когото му нямам адреса  да ми пише и за мен ще е удоволствие да имате част от мен !


Поздрави и хубава вечер!





Pay It Forward 2012

Здравейте,
усетих някакво нашествие на добри дела и реших да се включа и аз. За първи път ще участвам в тази много приятна инициятива и ще съм щастлива ако мога да зарадвам поне петима от вас. До колкото разбрах правилата са :
"първите 5 човека, които оставят коментар под тази публикация ще получат нещо изработено от мен. Те трябва да направят подобна публикация и да зарадват други 5 човека с нещо, което са сътворили!"


Хубав и усмихнат ден!



вторник, 24 януари 2012 г.

Обещаната...

Здравейте отново , вече мога да ви покажа и моята многопалстова картичка за Игра 32, която трябваше да бъде за ваша ориентация в темата. През изминалата седмица имах много прятен семеен повод, моят баща стана на 60 години ! За мен беше доста трудно, но и в същото време  удоволствие да напрая картичка за това събитие. Исках да е нещо интересно и в същото време свързано с него.
Най-важното е ,че се събрахме всички  у дома за един такъв тържествен повод:




Той е много сърцат и раздава обич на близките си цял живот :



Може би е нещо като семейна традиция и той цял живот е свързан с морето  дори и сега :


 Той е работил известно време в полицията и  мисля , че това е оставило трайна черта в автобиографията му, в навиците и поведението му, в добрия смисъл : 



Всчко това прави пъзела на живота му  пъстър и интересен :








На него много му хареса тази скормна изненада , а ндявам се и на вас да ви е и да съм ви насочила какво имам предвид под- многопластова картичка.

Това е шаблона по , който съм работила:



Бъдете здрави и до скоро!




Победители от Игра 31- Щрак


Здравейте :-)
Успокоиха ли се духовете? Вчера умишлено не влязах в блога и не писах нищо , за да дам малко време на всички да се успокоят и да отмине това напрежение. Аз лично много съжалявам за неприятните чувства, които завладяха това местенце , но вярвам че всичко ще се оправи благодарение на вас :-) Току що отново прочетох всичко и взех някои решения за играта и правилата, но ще ги споделя в следваща публикация, за да не упорочавам награждаването все пак!

Малко уточнение ,че направя относно гласуването. Не съм взела под вниамние точките от така спорните гласуания от анонимни и неясни източници. Също така не съм влючила 1 точка за goldie  от Lionelsa, защото goldie   има две участия и незнам за коя от двете става точно дума. Не съм взела под внимание гласуването на Esi ,защото е гласувала за три проекта с по три точки. И последно не съм взела под внимание 1 точка от Petrа, която е гласувала за новер 18, какъвто няма :-) .Поради изгубеното време в уточнения и изяснявания , ви оставих още един ден за гласуване и съм броила всички гласувания до този момнет. Явно всички сме били доста развалнувани и са се получили дребни грешки, но за да е колкото се може по справедливо правя това уточнение.

И така... отново бяхте много креативни и показахте изключително интересни идеи. Поздравявам всички за старанието и активността в тази игра. Много ви благодаря наистина! Благодаря ви , че имате мнение, което изкавате и че винаги можете да ни зарадвате с нещо оригинално и красиво!


С голяма радост ви представям и победителя в играта, а това е 8.Ellie - с 37 точки




Отново най-находчива се оказа Te4eto, която първа гласува за Ellie . Към натрупаниете и точки ще прибавя и нови 37.




Можете да си изберете нещо от наградите предвидини за играта и да ми пишете .


От сърце ви пожелавам много добро настроение и заповядайте в следващата игра 32- Многопластова картичка!


Поздрави и усмихнат ден от мен!

неделя, 22 януари 2012 г.

За гласуването!


Здравейте на всички гласуващи и участващи в игрите:-)
От редовни и верни наши участници получих информация за "контролиране на вота" :-) и реших да взема отношение по въпроса. Тъй като има няколко анонимни и неясни гласувания  ви моля да вземете отношение по въпроса какво искате да се случи с правилата, за да не се допускат подобни неща и за напред. Разбира се не може да се предвиди всичко, както и в сучая не съм го предвидила това, но можем да се постараем да дооправим регламента. Също така не предполагам,че някой участва тук заради наградите. Игрите са за наше общо забавление и тук не е място където някой ще се ядосва или дразни. А нечестното поведение разбира се дразни. Въпреки, че не съм го споменала в парилата , мисля че е ясно че всеки има право да гласува по един път за избраните от него проекти. Моля ви да ми помогнете и да формулираме така условията за игра ,че да ни е приятно и занапред тук:-)

Също така ви моля да решите и какво да се случи с неясните по произход гласувания в настоящата игра! Каквото решите вие това ще направим. Това е вашето място и тук прекарвате вашето време, така че нека да се постараем да ни е уютно и приятно!

Много ви благодаря за отделеното време и за внимианието.

Поздравии хубав ден от мен!



събота, 21 януари 2012 г.

Гласуване за игра 31- Щрак

Здравейте:-)


Как  сте в този прекрасен съботен ден? Надявам се, че ви откривам в добро здраве инастроение и че ще имате желание за една чудесна доза красота и от части инжинерна мисъл :-). Заповядайте да разгледате и оцените проектите от завършилата вчера Игра 31- Щрак. Очакват ви много интересни предложения и съм сигурна че ще ви е приятно да си направите една виртуалн а разходка:-)


 А след това можете да си съберете цялато въображение и да измислите една многопластова картичка за новата Игра 32.

Хубав ден от мен!

петък, 20 януари 2012 г.

Игра 32- Многопластова картичка

Здравейте на всички!:-)
Време е май за новата ни игра? Този път реших да ви насоча технически , а не тематично и новата игра се казва-Многопластова картичка. Идеята е да направите всякакъв друг вид картичка, но не и еднопластова или двупластова. Очаквам много интересни идеи за сгъване,рязане и прикрепяне и съм сигурна че ще се справите перфектно  и с тази задача. Моята картичка , коята направих по темата ще я видите във вторник, защото имам малко порблеми със фотото. Но за да ви насоча, съм подбрала малко снимки от глобалното пространство:-)









Може да използвате някоя от тези идеи, а мое да ни покажете и нещо съвсем различно. Ще се постарая тези дни да ви покажа и схемички за многопластови картички.

А до края на Игра 31-Щрак, остават 8 часа. Ако сте се подготвили и за нея ви очаквам с интерес !



Тема : "  Многопластова картичка"
Срок за участие : 03.02.2012 23:59ч
Срок за гласуване:05.02.2012 23:59ч


Хубав и усмихнат ден от мен!

вторник, 10 януари 2012 г.

Победители отИгра 30- Подаръци ще има...

Здравейте:-)
С пожелания за слънчево и весело натроение, въпреки времето навън, ще раздадем малко награди. Страхотни, впечатляващи, изобретателни и много красиви подаръци ни показахте. Със сигурност сте зарадвами всички близки, които са ги получили  както и нас, тези които им се насладихме само виртуално. Поздравления още веднъж за всички, но най-големите аплодисменти и 11 точки, този път отиват при 35. bellnel 


Поздравления и за първя гласувал за нея , а това е Маги, която също получава 11 точки за своята находчивост.


Изберете си наградки и ми пишете на mail@arty-mark.com


Заповядайте и в новата Игра- 31 "Щрак":-) Ще бъде интересно!

До скоро ....хубав ден и поздрави от мен!

неделя, 8 януари 2012 г.

Гласуването продължава

Здравейте на всички!

Поради технически проблем, блога не беше достъпен и тъй като не знам от кога продължава това,   извънредно ще удължим срока за гласуване до утре 09.01. до 24.00 часа. Надявам се, че ако сте пробвали да гласувате за Игра 30- Подаръци ще има... и не сте успели, сега че гонаправите  отново защото предложенята са неизпускаеми!

Хубава и топла нощ от мен!

събота, 7 януари 2012 г.

Гласуваме за Игра 30- Подаръци ще има...

Здравейте !
Честит Имен Ден на всички именници, бъдете здрави и с гордост си носете името свято!

А сега е време да си изберете подарък от една чудесна игра, с почти рекорден брой участия.. Разнообразието е толкова голямо, колкото са красиви и интересни идеите ви! Безпристрастно , че кажа че някой от тях са наистина уникални, но кои ще изведете за фаворит, ще зависи само от вас! Гласувайте и изберете най- впечатляващия за вас  проект,  който ще излъчим в понеделник.

Хубав и усмихнат празничен ден!



петък, 6 януари 2012 г.

Игра 31- Щрак


Здравейте и честит празник на всички, честит имен ден и на имениците, да сме живи и здрави, премъдри и смирени!:-)
Време е за новата игра, която кръстих с обобщеното име " Щрак ". Идеята на играта е да направим проект, който да се заключва, затваря по някакъв начин. Може да използвате велкро, магнити, копчета, ципове, закопчалки за бижута, катарами и всичко друго за което се сетите, но важното е не да има изобразена закопчалка, а в действителност картичката, или кутийката, или каквото решите да направите  да се закопчава или заключва.
Като замислях играта, в главата ми се въртяха много идеи, но в крайна сметка ето какво се получи:


Това е нещо съвсем елементарно,но мисля много ефектно. Това е една розетка, която като се завърти всяко зъбче си идва на мястото и картичката се отваря. И ако това е "закопчалка", то следващата картичка е направо цял сейф:-)








И тук по същият начин, като се завъртят цветенцата , и когоато всяко е листенцата си попадне на мястото, картичката се отваря. "Тайната", на въртящите елементи е савсем не толкова сложна. Използвала съм брадс и гофриран картон, за по-голяма височина. Другото важно нещо, след като поставите всички елементи на брадс-а, да залепите единствено, гофрирания картон към картичката, т.е. не трябва да залепята гофрирания картон и елемента (цветето), за да може да се завърта.



 ето тук трябва да сложите лепило или двойно залепящо тиксо:






Надявам се моята идея да ви хареса и играта да ви заинтрегува и да се включите с вашите идеи. Развихрете въображението си,  наблюдавайте живота около вас и съм сигурна че ще откриете много затварящи и отварящи се наща, които ще ви вдъхновят!


Тема : "  Щрак "
Срок за участие : 20.01.2012 23:59ч
Срок за гласуване:22.01.2012 23:59ч


Хубав и усмихнат ден от мен!





неделя, 1 януари 2012 г.

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА !


СУРВА, СУРВА ГОДИНА
Сурва, сурва година!
Път дай, Снежко,  да мина -
да обходя къщята,
да зарадвам децата.

Сурва, сурва година!
със засмяна дружина
ред по редом да ходим,
вредом радост да водим.

Сурва, сурва година!
Плод нечуван в градина,
стада гойни в полята,
чисто злато в нивята!

Сурва, сурва година!
да похапнем от млина,
да сме здрави и сити
и доволни, честити!

Ран Босилек

Честита Нова година приятели! Да сме живи и здрави, много късмет, усмиви и сбъднати мечти за всички!